Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

verisiguaatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään sydämen vajaatoiminnan hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa. Lääke aloitetaan pienellä annoksella, jota suurennetaan vähitellen hoitotasolle.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan ruoan kanssa. Jos potilas ei pysty nielemään kokonaisia tabletteja, tabletti voidaan murskata ja sekoittaa veteen juuri ennen sen ottamista. Jos annos unohtuu, se tulee ottaa samana päivänä heti muistettaessa. Kahta annosta ei saa ottaa samana päivänä.

Vaikutustapa

Lääke laajentaa verisuonia ja parantaa siten sydänlihaksen ja verisuonten toimintaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on liian alhainen verenpaine. Joskus saattaa esiintyä myös anemiaa, huimausta, päänsärkyä ja mahaoireita.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25°C).

Ulkonäkö

Verquvo 2,5 mg kalvopäällysteiset tabletitPyöreä, kaksoiskupera, valkoinen kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on 7 mm. Tabletin toiselle puolelle on merkitty ”2.5” ja toiselle puolelle ”VC”.

Verquvo 5 mg kalvopäällysteiset tabletitPyöreä, kaksoiskupera, punaruskea kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on 7 mm. Tabletin toiselle puolelle on merkitty ”5” ja toiselle puolelle ”VC”.

Verquvo 10 mg kalvopäällysteiset tabletitPyöreä, kaksoiskupera, keltaoranssi kalvopäällysteinen tabletti, jonka halkaisija on 9 mm. Tabletin toiselle puolelle on merkitty ”10” ja toiselle puolelle ”VC”.

Hinta ja pakkaustiedot