Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

parasetamoli, askorbiinihappo (C-vitamiini)

Käyttötarkoitus

Vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kuume- ja kiputilojen, kuten lihas- ja nivelkipujen sekä päänsäryn, oireenmukainen hoito. Alle 3-vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan

Annostus

Yleinen annostus aikuisilla ja yli 12-vuotiailla lapsilla (>40 kg) on 1-2 poretablettia korkeintaan 3 kertaa päivässä. Nuorempien lasten annostus määräytyy painon mukaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät pakkausselosteesta.

Lääkkeen ottaminen

Poretabletti liuotetaan lasilliseen vettä. Lääke on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön. Valmistetta saa käyttää enintään 10 vuorokauden ajan, ellei lääkäri toisin määrää. 

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa, jossa se lievittää kipua ja alentaa kuumetta. Parasetamoli ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin. C-vitamiini lyhentää vilustumisoireiden kestoa ja tyydyttää vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvä lisääntynyttä C-vitamiinintarvetta.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä uneliaisuutta, pahoinvointia ja oksentelua. Runsaan alkoholin käytön ja ylisuurten annosten yhteydessä parasetamolivalmisteet saattavat vaikuttaa haitallisesti maksaan.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi tilapäisesti käyttää raskauden aikana. Imetyksen aikan lääkkeen käyttöä ei suositella.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C). ​​​​​​​ Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna poretablettien suojaamiseksi kosteutta vastaan.

Ulkonäkö

Valkoinen, sileä, pyöreä, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, joka liuetessaan veteen muodostaa kirkkaan ja sitruunanmakuisen liuoksen. Halkaisija 25 mm.

Hinta ja pakkaustiedot