Markkinoija

PIERRE FABRE PHARMA

Vaikuttava aine

busulfaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään muiden sytostaattien kanssa esihoitona ennen kantasolusiirtoa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annostellaan suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on sytostaatti, joka vaurioittaa jakautuvien solujen DNA:ta ja aiheuttaa siten solujen kuoleman. Kantasolusiirron esivalmistelussa lääke tuhoaa sairaan luuytimen, joka kantasolusiirrossa korvataan terveellä luuytimellä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat infektiot, muutokset verisoluarvoissa ja laboratorioarvoissa, allerginen reaktio, masennus, ahdistuneisuus, unettomuus, päänsärky, huimaus, hengenahdistus, nenäverenvuoto, yskä, hikka, mahaoireet, suutulehdus, ummetus, ihottuma, kutina, hiustenlähtö, lihas- ja nivelkipu, virtsaamisvaikeudet, heikkous, vilunväristykset, kuume, rintakipu, turvotus, pistoskohdan reaktiot ja painon nousu.

Joskus saattaa esiintyä myös sekavuutta, sydänongelmia sekä ihon hilseilyä, punoitusta ja värimuutoksia.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Kantasolusiirtoa ei tehdä raskauden aikana. Potilaiden, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä tehokasta ehkäisyä on käytettävä hoidon aikana ja 6 kuukauden ajan sen jälkeen.

Saattaa heikentää hedelmällisyyttä kaikilla sukupuolilla. Hoidon aikana ja 6 kuukautta sen jälkeen ei pidä siittää lasta, ja siittiöiden pakastamisesta on neuvoteltava ennen hoidon alkua.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Laimennettu liuos ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot