Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » C » Cometriq

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Cometriq

Markkinoija

IPSEN

Vaikuttava aine

kabotsantinibi

Käyttötarkoitus

Aikuisten etenevän, pahanlaatuisen kilpirauhassyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkeannos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina tyhjään mahaan (vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia jälkeen aterian). Kapseleita ei saa avata.

Jos annos unohtuu, sitä ei oteta myöhemmin, jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia.

Vaikutustapa

Kabotsantinibi kuuluu proteiinikinaasin estäjiksi kutsuttuihin syöpälääkkeisiin. Ne estävät tiettyjen syövän kasvuun vaikuttavien entsyymien toimintaa. Se saattaa hidastaa kilpirauhassyövän kasvua tai pysäyttää sen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vähentynyt ruokahalu, painon lasku, makuhäiriö, päänsärky, huimaus, kohonnut verenpaine, puhehäiriö, suun ja nielun kipu, ruoansulatuskanavan oireet, iho-oireet, nivelkivut, lihasnykäykset, väsymys, limakalvotulehdus sekä voimattomuus. Jos ilmenee haittavaikutuksia, niistä on hyvä keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Jos ilmenee väsymystä tai heikotusta, tämä voi heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkkeistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Raskaaksi tuloa pitäisi välttää hoidon aikana sekä 4 kuukautta hoidon päätyttyä. Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana. Ei saa imettää lääkityksen aikana, eikä 4:än kuukauteen sen päättymisestä.

Säilytys

Alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa, herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

20 mg: Kovat kapselit ovat harmaita ja kapselin runkoon on painettu mustalla merkintä “XL184 20mg”. Kapseli sisältää melkein valkoista tai valkoista jauhetta. 80 mg: Kovat kapselit ovat oransseja ja kapselin runkoon on painettu mustalla merkintä “XL184 80mg”. Kapseli sisältää melkein valkoista tai valkoista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2