Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » T » Tamofen

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Tamofen

Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

tamoksifeeni

Käyttötarkoitus

Rintasyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina ruokailun yhteydessä vesilasillisen kanssa.

Vaikutustapa

Valmiste hillitsee estrogeenin eli naissukupuolihormonin vaikutuksia sille herkkiin syöpälajeihin ja näin estää kasvaimen kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kuumat aallot, verenvuoto emättimestä, kuukautisten väheneminen, pahoinvointi, ihottuma ja nesteen kertyminen elimistöön. Joskus voi esiintyä myös mm. päänsärkyä, heikotusta, näköhäiriöitä, iho-oireita ja kipuja.Jos Tamofen-hoidon aikana havaitaan muutoksia näössä tai silmissä tai esiintyy epätavallista verenvuotoa emättimesta, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Jos havaitaan veritulppaan tai syvään laskimotulehdukseen viittaavia oireita, tulee Tamofen hoito lopettaa ja hakeutua lääkäriin.Tamofen voi heikentää näköä ja aiheuttaa heikotusta, joten lääkityksellä voi olla haitallinen vaikutus ajokykyyn tai kykyyn käyttää koneita.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

20 mg: Pyöreä, kupera, valkoinen tai melkein valkoinen tabletti, jonka toisella puolella merkintä T20. Halkaisija 8 mm, korkeus n. 4 mm, paino 220 mg.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2