Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » T » Tolvon

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Tolvon

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

mianseriini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eri syistä aiheutuneiden masennustilojen sekä niiden yhteydessä ilmenevän unettomuuden hoitoon. Sitä annetaan alle 18-vuotiaille vain pakko-oireisiin, mutta masennukseen vain poikkeustapauksissa, koska käyttöön voi liittyä itsetuhoisuutta tai vihamielistä käyttäytymistä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus riippuu mm. oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista. Hoitoa jatketaan tavallisesti joitakin kuukausia oireiden poistumisen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina runsaan nesteen kera. Niitä ei saa murskata eikä pureskella rikki.

Vaikutustapa

Mianseriini on masennuslääke, joka vaikuttaa keskushermoston toimintaa ohjaaviin välittäjäaineisiin siten, että mieliala kohoaa.

Haittavaikutukset

Lääke voi etenkin alkuvaiheessa väsyttää, mutta tämä vaikutus tavallisesti vähenee käytön jatkuessa. Väsymys voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa. Myös painon nousu ja ruokahalun lisääntyminen ovat melko yleisiä.

Raskaus ja imetys

Lääkityksestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on syytä keskustella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle. Säilytä alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

Tolvon 10 mg: pyöreä, kaksoiskupera tabletti. Tablettien toisella puolella merkintä ”Organon*” toisella koodi ”CT/4”Tolvon 30 mg ja 60 mg: soikea, jakouurrettu, kaksoiskupera tabletti. Tablettien toisella puolella merkintä ”Organon”, toisella koodi ”CT/7” (30 mg) ja ”CT/9” (60 mg)

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2