Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » S » Sifrol

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Sifrol

Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

pramipeksoli

Käyttötarkoitus

Parkinsonin taudin ja levottomien jalkojen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annosta suurennetaan vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Sifrol tabletit (lukuun ottamatta 0,088 mg vahvuutta) voidaan puolittaa. Depottabletteja ei saa puolittaa, pureskella tai murskata. Tabletit ja depottabletit niellään vesilasillisen kera joko aterian yhteydessä tai muulloin. Muita rauhoittavia lääkkeitä sekä alkoholia ei pidä käyttää lääkehoidon aikana. Lääkitystä ei pidä keskeyttää äkillisesti.

Vaikutustapa

Lääke lievittää erityisesti liikkeisiin ja liikkumiseen liittyviä Parkinsonin taudin oireita sekä nukkumisen aikana ilmaantuvia jalkojen hallitsemattomia liikkeitä.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa mm. pahoinvointia sekä dyskinesiaa, millä tarkoitetaan lähinnä pakkoliikkeisyyttä, tasapainovaikeuksia ja käsien vapinaa. Joskus ilmaantuu unettomuutta, aistiharhoja, huimausta tai lievää sekavuutta. Lääke voi etenkin hoidon alkaessa aiheuttaa näkö- tai muita aistiharhoja, joiden ilmaantuessa otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain lääkärin erityisen harkinnan perusteella. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten se voidaan säilyttää huoneenlämmössä alle +25°C:ssa.

Ulkonäkö

0,088 mg tabl.: Valkoinen, litteä, pyöreä (6 x 2,4 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P6 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

0,18 mg tabl.: Valkoinen, litteä, soikea (7,8 x 5,6 x 2,5 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P7 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo). Tabletissa on jakouurre molemmin puolin.

0,26 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä (9 x 4,1 mm), viistoreunainen ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P1 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

0,52 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä (10 x 4,5 mm), viistoreunainen ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P2 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

1,05 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (14 x 6,8 x 4,8 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P3 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

1,57 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (15 x 7 x 5,0 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P12 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

2,1 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (15 x 7 x 5,3 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P4 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

2,62 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (16,2 x 7,9 x 4,9 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P13 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

3,15 mg depottabl.: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (16,2 x 7,9 x 5,3 mm) ja koodimerkitty (toisella puolella koodi P5 ja toisella puolella Boehringer Ingelheimin logo).

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2