Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » V » Voltaren Retard

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Voltaren Retard

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

diklofenaakki

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvien tulehdus- ja kiputilojen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä depottabletteja otetaan kerran tai kahdesti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit niellään kokonaisina pienen nestemäärän kera, mieluimmin aterian yhteydessä, eikä niitä tule jakaa tai pureskella. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa.

Vaikutustapa

Diklofenaakki on tulehduskipulääke, joka estää kipua, tulehdusta ja kuumetta aiheuttavien välittäjäaineiden, prostaglandiinien, syntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä mahavaivoja, ruokahalun heikentymistä, ihottumaa, päänsärkyä tai huimausta. Autolla ajoa on vältettävä, jos ilmenee näköhäiriöitä, huimausta, uneliaisuutta tai muita tarkkaavaisuutta  heikentäviä haittavaikutuksia.Jos ilmenee rintakipua, hengenahdistusta, heikotusta tai epäselvää puhetta, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.  Muiden tulehduskipulääkkeiden samanaikaista käyttöä tulisi välttää, koska haittavaikutukset voivat lisääntyä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön 1. ja 2. raskauskolmanneksen aikana. Ei saa käyttäää 3. raskauskolmanneksen eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

75 mg: Kolmionmuotoinen, korkeus 8,5 mm, paksuus 3,9 mm, heikosti vaaleanpunainen, hieman kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa mustalla merkintä: ID ja CG. 100 mg: Pyöreä, Ø 9 mm, vaaleanpunainen, kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jossa mustalla merkintä: CGC ja CG.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2