Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » U » Ultibro Breezhaler

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Ultibro Breezhaler

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

indakateroli, glykopyrroni

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin oireiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit inhaloidaan erityisellä laitteella, niitä ei saa niellä. Tarkat laitteen käyttöohjeet löytyvät pakkauselosteesta. Lääke otetaan aina samaan aikaan päivästä joka päivä. Jos annos jää väliin, se on otettava mahdollisimman pian saman päivän kuluessa.

Vaikutustapa

Molemmat lääkeaineet rentouttavat keuhkoputkien sileää lihasta ja laajentavat siten ilmateitä, mikä helpottaa hengittämistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset ylähengitystieinfektiot. Joskus voi esiintyä myös huimausta, päänsärkyä, yskää, nielun alueen oireita, erilaisia vatsavaivoja, kuumetta tai tuki- ja liikuntaelimistön kipuja.

Raskaus ja imetys

Käyttö raskauden tai imetyksen aikana läkärin harkinnan mukaan.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäisessä repäisypakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Kapseli poistetaan pakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Ulkonäkö

Läpinäkyvät kapselit, joiden kansiosa on keltainen ja runko luonnostaan kirkas, ja jotka sisältävät valkoista tai lähes valkoista jauhetta. Runko-osaan on sinisellä painettu tuotekoodi ”IGP110.50” kahden sinisen viivan alle ja kansiosaan on mustalla painettu Novartiksen logo.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2