Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » V » Verpamil Depottabletti 200 Mg, Injektioneste, Liuos 2,5 Mg/Ml, Tabletti, Kalvopäällysteinen 80 Mg, 120 Mg

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Verpamil Depottabletti 200 Mg, Injektioneste, Liuos 2,5 Mg/Ml, Tabletti, Kalvopäällysteinen 80 Mg, 120 Mg

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

verapamiili

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen alentamien, puristavan rintakivun eli angina pectoris -kivun hoito ja ehkäisy, sydäninfarktin jälkihoito sekä tiettyjen sydämen rytmihäiriöiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera, pitkävaikutteiset depottabletit kokonaisina, joko tyhjään mahaan tai aterian yhteydessä. Depottabletin voi jakaa, mutta sitä ei saa pureskella eikä murskata. Depottabletin muovirunko kulkeutuu suoliston läpi ja voi näkyä muuttumattomana ulosteessa.Terveydenhuollon ammattilainen annostelee injektion.

Greippimehua ei pidä ottaa samaan aikaan lääkkeen kanssa, koska se voi muuttaa verapamiilin tehoa. Rajoitus ei koske muita mehuja. Mäkikuismaa sisältävät rohdosvalmisteet saattavat vaikuttaa verapamiilin pitoisuuteen, joten niitä ei suositellä käytettäväksi yhtäaikaa.Alkoholia tulee käyttää varovaisuudella verapamiilin käytön aikana.

Vaikutustapa

Verapamiili kuuluu kalsiumsalpaajiin ja se harventaa sydämen lyöntitiheyttä, jolloin sydänlihaksen hapen tarve vähenee ja sen kuorma kevenee. Lisäksi se vähentää verisuonten seinämän jännittyneisyyttä ja siten mm. alentaa verenpainetta. Lääke vaikuttaa myös sydämen eri osien supistumisherkkyyteen, jolloin häiriintynyt rytmi saattaa korjautua.

Haittavaikutukset

Lääke voi joskus aiheuttaa mm. ummetusta, huimausta, päänsärkyä, uneliaisuutta, iho-oireita, väsymystä ja jalkojen turvotusta. Hoidon jatkuessa ne menevät usein ohi tai lievittyvät.

Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on neuvoteltava lääkärin kanssa. Alkoholin vaikutus voi lääkityksen vuoksi voimistua.

Raskaus ja imetys

Lääkärin harkinnan mukaan raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

40 mg tabl.: valkoinen, kupera, pyöreä tabletti, halk. n. 7 mm, koodi VL 40.80 mg tabl.: valkoinen, kupera, pyöreä tabletti, halk. n. 9 mm, koodi VL 80.120 mg tabl.: valkoinen, kupera, pyöreä tabletti, halk. n. 10 mm, koodi VL 120.200 mg depottabl.: valkoinen, kapselinmuotoinen tabletti, jossa ylä- ja alapuolinen uurre, koko 6 x 14 mm.2,5 mg/ml injekt.: kirkas liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2