Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » L » Lysodren

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Lysodren

Markkinoija

HRA PHARMA

Vaikuttava aine

mitotaani

Käyttötarkoitus

Pitkälle edenneen lisämunuaissyövän oireiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään runsaan nesteen kera aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Mitotaani vaikuttaa lisämunuaisen kuorikerrokseen heikentämällä sen eritystoimintaa. Pyrkimyksenä on pienentää syöpäkasvainta ja pidentää elinaikaa. Hoidon aikana voidaan tarvita tietyistä hormoneista lisäannoksia. Lääkettä käyttävän on hyvä pitää mukanaan pakkauksessa oleva seloste, jossa lisälääkityksen tarpeesta on kerrottu.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat melko yleisiä, ja niitä ilmenee mm. ruoansulatuksessa ja hermostossa. Tavallisimpia ovat mm. ruokahaluttomuus, voimattomuus, lihasheikkous, tuntoharhat, sekavuustila, kiertohuimaus ja unisuus sekä erilaiset vatsaoireet, ihottumat ja rintojen suureneminen ja kohonneet veren rasva-arvot. Myös päänsärkyä on esiintynyt. Tarkkaavaisuus liikenteessä heikkenee, joten ajoneuvon kuljettamista pitää välttää.

Raskaus ja imetys

Raskauden aikana lääkettä saa käyttää vain lääkärin huolellisen harkinnan jälkeen. Lääkityksen yhteydessä ei saa imettää.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

Valkoinen, kaksoiskupera, pyöreä, uurrettu tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2