Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » T » Tilade Freoniton

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Tilade Freoniton

Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

nedokromiili

Käyttötarkoitus

Astman oireiden ehkäisy. Lääke ei sovellu astmakohtauksen hoitoon, vaan siihen tarvitaan muita lääkkeitä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Sumutinta ravistellaan ennen käyttöä. Inhalaatiosumuttimesta lääkeainetta sisäänhengitetään eli inhaloidaan keuhkoihin lääkärin, astmahoitajan tai apteekissa annetun opastuksen mukaan. Oikea inhalaatiotekniikka kannattaa opetella, koska tällöin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Apuna voi käyttää inhalaatiokammiota.

Vaikutustapa

Nedokromiili estää tulehdusta aiheuttavien solujen vapautumista soluista. Se vähentää tulehdusta, estää allergisia oireita ja vähentää keuhkoputkien reaktioita ärsyttäville aineille. Lääkettä on käytettävä säännöllisesti vaikutuksen saamiseksi.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa joillekin käyttäjille päänsärkyä, pahoinvointia tai lieviä ylävatsaoireita. Joskus se tuntuu aiheuttavan myös yskää, jota voidaan vähentää käyttämällä inhalaatiokammiota.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämistä raskauden aikana vältetään turvallisuussyistä, vaikka sen haitallisuutta sikiölle ei olekaan osoitettu. Lääkettä voi käyttää imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä. Painepakkaus tulee suojata kuumuudelta sekä suoralta auringonvalolta ja sitä ei saa tyhjänäkään puhkaista tai polttaa.

Ulkonäkö

Painepakkaus, jossa annostelija. Pakkaus sisältää kaksi suukappaletta ja niiden suojukset.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2