Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » T » Trental

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Trental

Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

pentoksifylliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alaraajojen, aivojen ja silmien verenkiertohäiriöissä. Tällaisia ovat esimerkiksi jalkojen valtimoahtauman aiheuttama katkokävely-oire ja diabeteksen aiheuttamat verenkiertohäiriöt jaloissa.

Annostus

Lääke on itsehoitovalmiste ja sitä saa apteekeista ilman lääkärin määräystä. Yleensä lääkäri harkitsee, milloin lääkkeestä voi olla hyötyä. Yleensä lääkettä otetaan yksi tabletti 2-3 kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit tulee niellä kokonaisina aterian yhteydessä tai pian sen jälkeen riittävän nestemäärän kera (vähintään 1/2 lasillista). Tabletteja ei saa murskata eikä pureskella.

Vaikutustapa

Pentoksifylliini lisää veren punasolujen muovautumista ja saattaa vähentää niiden kokkaroitumista. Tämän seurauksena punasolut pystyvät kulkemaan paremmin ahtautuneissa verisuonissa ja kudosten verenkierto paranee.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa joillekin käyttäjille kasvojen punoitusta, ihon kuumotusta, päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia tai muita vatsavaivoja. Joskus voi ilmetä yliherkkyysreaktioita, kuten ihottumia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tulisi käyttää raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä neuvottelematta tästä lääkärin kanssa.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Soikea, vaaleanpunainen kaksoiskupera tabletti, jossa toisella puolella teksti ATA.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2