Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » L » Lenvima

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Lenvima

Markkinoija

EISAI

Vaikuttava aine

lenvatinibi

Käyttötarkoitus

Kilpirauhassyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulee ottaa suunnilleen samaan aikaan päivittäin ruokailusta riippumatta. Kapselit niellään kokonaisina veden kera, kapselia ei saa avata.

Jos annos myöhästyy yli 12 tuntia, se jätetään väliin ja seuraava annos otetaan tavalliseen aikaan.

Vaikutustapa

Lenvatinibi on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa..

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat virtsatieinfektiot, painon lasku, ruokahalun heikentyminen, unettomuus, huimaus, päänsärky, makuhäiriö, verenpaineen muutokset, verenvuoto, ääntöhäiriö, mahavaivat, suukipu, suutulehdus, suun kuivuminen, hiustenlähtö, ihottuma, väsymys, turvotus, voimattomuus sekä luusto-, nivel-, raaja-, selkä- ja lihaskipu.

Joskus voi esiintyä myös kuivumista, keuhkoveritulppia, ilmavaivoja, peräaukon muutoksia, ihon paksuuntumista, huonovointisuutta sekä sydämen, munuaisten ja aivoverisuonten toimintahäiriöitä.

Lääke voi heikentää ajokykyä mahdollisten väsymyksen ja huimauksen vuoksi.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Raskaaksi tulemista vältettävä ja käytettävä erittäin tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään kuukauden ajan sen päättymisestä. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C alkuperäisessä läpipainopakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

4 mg kaps: Kellertävän punainen runko ja kellertävän punainen hattu. Pituus noin 14,3 mm. Hattuun merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 4 mg”.

10 mg kaps: Keltainen runko ja kellertävän punainen hattu. Pituus noin 14,3 mm. Hattuun merkitty mustalla musteella ”Є” ja runkoon ”LENV 10 mg”.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2