Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » N » Natrilix, Natrilix Retard

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Natrilix, Natrilix Retard

Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

indapamidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu korkean verenpaineen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Päivän ensimmäinen tai ainoa lääkeannos kannattaa ottaa aamuisin, koska verenpaine on korkeimmillaan aamupäivällä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti ja depotabletti niellään pureskelematta nesteen kera ruokailuista riippumatta. Depotablettia ei saa murskata eikä pureskella rikki.

Vaikutustapa

Indapamidi vaikuttaa munuaisiin siten, että se lisää virtsan eritystä poistamalla elimistöstä natriumia ja sen mukana vettä. Lisäksi se laajentaa verisuonia, mikä myös alentaa verenpainetta.

Haittavaikutukset

Natriumin lisäksi lääke lisää kaliumin poistumista elimistöstä munuaisten kautta. Tämän seurauksena veren kaliumpitoisuus voi laskea liikaa, mikä voi aiheuttaa lihasten heikkoutta. Hoidon aikana kaliumpitoisuuksia seurataan verikokeilla. Joskus voi ilmaantua pahoinvointia, päänsärkyä, lihaskouristuksia tai allergisia ihottumia. Kaikkien muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on syytä sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden ja imetyksen aikana vältetään.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Natrilix: Valkoinen, kupera, kalvopäällysteinen tabletti, halkaisija n. 6 mm.Natrilix Retard: Valkoinen, pyöreä tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2