Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » F » Fucicort, Fucicort Lipid

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Fucicort, Fucicort Lipid

Markkinoija

LEO PHARMA

Vaikuttava aine

fusidiinihappo, beetametasoni

Käyttötarkoitus

Fucicort-voidetta käytetään paikallisesti kortikosteroideille reagoiviin ihosairauksiin, joihin liittyy bakteerien aiheuttama tulehdus. Lääke sopii sekä kuiviin että vetistäviin ihottumiin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoidon alussa voidetta levitetään iholle yleensä 2-3 kertaa vuorokaudessa, jatkossa oireiden lievittyessä harvemmin.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta levitetään iholle ohuelti. Sen levittämistä kovin ohuille ihoalueille, kuten kasvoihin, kaulalle tai taipeisiin tulee välttää, samoin voiteen joutumista silmiin.

Vaikutustapa

Beetametasoni rauhoittaa tulehdusta ja vetistystä sekä lievittää kutinaa. Fusidiinihappo tappaa bakteereita, ja sitä käytetään erityisesti ihoinfektioihin.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke aiheuttaa haittavaikutuksia harvoin. Voidetta ei tulisi käyttää kovin pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, koska tällöin beetametasonia voi alkaa imeytyä elimistöön, missä siitä saattaa olla haittaa. Voide voi joskus ärsyttää hoidettavaa ihoaluetta. Iho saattaa ohentua pitkäaikaiskäytössä ja siihen voi tulla arpijuovia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä kannattaa neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen ö/v emulsio.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2