Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » L » Lamisil

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Lamisil

Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE

Vaikuttava aine

terbinafiini

Käyttötarkoitus

Ihon sienitulehdusten eli silsan hoito. Ilman lääkärin määräystä lääkevalmisteilla voidaan hoitaa varpaiden välisiä sienitulehduksia ja jalkasilsaa. Lääkärin määräyksellä valmisteita käytetään myös muilla ihoalueilla esiintyvän silsan hoidossa. Ei tehoa kynsisilsaan.

Annostus

Aikuisten varpaiden välisen ja jalkaterän silsan hoitoon emulsiovoidetta ja sumutetta käytetään kerran päivässä viikon ajan. Emulsiovoidetta voidaan käyttää myös yli 12-vuotiaille lapsille. Jos lääkäri on määrännyt lääkettä, sitä käytetään lääkärin ohjeen mukaan.Mikäli kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta ei ole havaittavissa selviä paranemisen merkkejä, on otettava yhteys lääkäriin. Epäsäännöllinen käyttö tai hoidon ennenaikainen lopetus voivat johtaa tulehduksen uusiutumiseen.

Lääkkeen ottaminen

Ennen lääkkeen levittämistä ihottuma-alueet puhdistetaan ja kuivataan huolellisesti. Emulsiovoidetta levitetään ihottuma-alueille ja niitä ympäröivälle iholle ohuena kerroksena ja hangataan kevyesti ihoon. Sumutetta levitetään hoidettavalle alueelle ja sen lähiympäristöön siinä määrin, että iho kostuu kunnolla. Sumutinpulloa voi pitää joko pystysuorassa asennossa tai ylösalaisin käännettynä. Kun sumutepakkaus avataan hoidon alkaessa on pumppua painettava kolme kertaa ennen kuin ainetta alkaa tulla. Lääkettä ei saa joutua silmiin. Tämän estämiseksi kädet tulee pestä aina lääkkeen levittämisen jälkeen. Jos sitä joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa runsaalla juoksevalla vedellä.

Vaikutustapa

Terbinafiini tehoaa moniin tulehduksia aiheuttaviin sieniin. Se vaurioittaa tulehduksia aiheuttavien sienten solukalvoa ja estää sen muodostumista. Näin se tappaa sienisolut tai estää niitä lisääntymästä. Yleensä oireet vähenevät muutaman päivän hoidon jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ihon hilseilyä tai kutinaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Emulsiovoide: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).Sumute iholle: Alle 30 °C. Älä säilytä kylmässä. Pullon käyttöön oton jälkeen kestoaika on 12 viikkoa.

Ulkonäkö

Emulsiovoide: Valkoinen, pehmeä tai lähes pehmeä, kiiltävä voide.Sumute iholle: Kirkas, väritön tai heikosti keltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2