Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » V » Voriconazole Orion

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Voriconazole Orion

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vakavien sieni-infektioiden hoitoon aikuisilla ja lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan tyhjään mahaan, vähintään yksi tunti ennen ateriaa tai vähintään yksi tunti aterian jälkeen. Lääkkeellä on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Vaikutustapa

Lääke häiritsee sienisolujen soluseinämän rakentumista ja siten aiheuttaa sienisolujen kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat raajojen turvotus, päänsärky, näön heikentyminen, hengitysvaikeudet, mahaoireet, maksa-arvojen muutokset, ihottuma ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös poskiontelontulehdusta, muutoksia verisolujen määrissä ja laboratorioarvoissa, yliherkkyysreaktioita, masennusta ja muita psyykkisiä ongelmia, kouristelua, vapinaa, aistiharhoja, pyörtymistä, heitehuimausta, verkkokalvon verenvuotoa, ryhmihäiriöitä, hiustenlähtöä, selkäkipua, voimattomuutta ja vilunväristyksiä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. Lääkettä ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Lääke ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita..

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”V200”. Tabletin pituus on 15,7 ± 0,2 mm ja leveys 7,9 ± 0,2 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2