Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » C » Cosyrel

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Cosyrel

Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

bisoprololi, perindopriili

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään verenpainetaudin, sepelvaltimotaudin ja sydämen vajaatoiminnan hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aamuisin ennen ateriaa.

Vaikutustapa

Bisoprololi on beetasalpaaja, joka hillitsee sydämen liian nopeaa sykettä sekä vähentää sydämen työmäärää ja siten laskee verenpainetta.

Perindopriili on angiotensiinikonvertaasientsyymin (ACE:n) estäjä, joka heikentää verenpainetta nostavien aineiden muodostumista elimistössä ja siten laskee verenpainetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on sydämen hidaslyöntisyys. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, huimausta, maku- ja tuntohäiriöitä, näköhäiriöitä, korvien soimista, raajojen kylmyyttä, yskää, hengenahdistusta, mahaoireita, ihottumaa, kutinaa, lihaskramppeja ja uupumusta.

Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella käytettäväksi imetyksen aikana, varsinkaan vastasyntyneiden tai keskosena syntyneiden vauvojen imetyksen aikana.

Säilytys

Lääke ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, eli voidaan säilyttää huoneenlämmössä.

Ulkonäkö

tabl 5/5 mg: Vaaleanpunaisen beige, pitkänomainen, kaksikerroksinen, jakouurrettu kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 8,3 mm ja leveys 4,5 mm ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu logo ja vastakkaiselle puolelle ˮ5/5ˮ. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

tabl 5/10 mg: Vaaleanpunaisen beige, pitkänomainen, kaksikerroksinen, jakouurrettu kalvopäällysteinen tabletti, jonka pituus on 9,8 mm ja leveys 5,4 mm ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu logo ja vastakkaiselle puolelle ˮ5/10ˮ. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2