Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » L » Lactulose-Mip

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Lactulose-Mip

Markkinoija

MIP PHARMA

Vaikuttava aine

laktuloosi

Käyttötarkoitus

Ummetuksen hoito kun ruokavalio ja muut yleiset toimenpiteet eivät riitä. Valmistetta käytetään myös sairauksissa, jotka edellyttävät helppoa ulostamista.

Annostus

Aikuisille ja 14-17- vuotiaille nuorille suositeltu aloitusannostus on 15-30 mlillilitraa vuorokaudessa. Suolen toiminnan käynnistyessä annostus puolitetaan. Jos vaikutusta ei tule 3 vuorokauden kuluessa, annosta voidaan suurentaa kaksinkertaiseksi aloitusannoksesta. Jos lääke ei vaikuta tämänkään jälkeen, hakeudu lääkärin hoitoon.

Lääkkeen ottaminen

Annos otetaan kerta-annoksena, mieluiten aamulla ruokailusta riippumatta, tai jaettuna kahteen osaan. Annos otetaan suun kautta joko laimentamattomana tai sekoitettuna veteen tai esimerkiksi jogurttiin.

Vaikutustapa

Laktuloosi on disakkaridi, jota suoliston bakteerit hajottavat aineiksi, jotka lisäävät suolen tilavuutta ja lisäävät suolen liikettä. Näin ulostaminen helpottuu.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat lievät vatsakivut ja ilmavaivat hoidon alussa. Joskus voi esiintyä pahoinvointia, oksentelua ja ripulia suuria annoksia käyttäessä.

Raskaus ja imetys

Voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30°C.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai kellertävä viskoosinen liuos

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2