Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » T » Telmisartan/Hydrochlorothiazide Orion

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Telmisartan/Hydrochlorothiazide Orion

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

telmisartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Tabletit säilytetään suljetussa läpipainolevyssä, koska ne sitovat kosteutta. Ne otetaan läpipainolevystä juuri ennen annostelua.

Vaikutustapa

Telmisartaani kuuluu angiotensiini II -reseptorin salpaajiin. Se estää verisuonia supistavan angiotensiini II:n vaikutuksen, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee. Hydroklooritiatsidi on tiatsididiureetti, joka lisää virtsaneritystä ja alentaa siten verenpainetta. Lääke saavuttaa täyden tehonsa yleensä 4-8 viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on huimaus. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden toisen tai kolmannen kolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Akuperäispakkauksessa (sinetöity läpipainopakkaus), kosteudelta ja valolta suojassa.

Ulkonäkö

40/12,5 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja keltainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 9,25 mm. 80/12,5 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja vaaleanpunainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 10,5 mm.80/25 mg tabl: Pyöreä, valkoinen ja keltainen kaksikerroksinen tabletti. Halkaisija noin 12 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2