Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » N » Norditropin Nordiflex

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Norditropin Nordiflex

Markkinoija

NOVO NORDISK

Vaikuttava aine

somatropiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lyhytkasvuisuuden hoitoon silloin, kun tämä aiheutuu kasvuhormonin vajauksesta. Lääkettä tarvitsevat ovat enimmäkseen kasvuikäisiä lapsia. Joskus sitä annetaan myös aikuisille, joilla on jokin aivolisäkkeen sairaus.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle, pitkäaikaishoidossa pistoskohtaa vaihdellen. Apuna lääkkeen ottamisessa käytetään injektiokynää. Pakkauksessa on ohje lääkkeen pistämistekniikasta.

Vaikutustapa

Lääke korvaa puuttuvaa hormonia ja kiihdyttää pituuskasvua, jos raajojen luiden kasvu on vielä iän puolesta mahdollista.

Haittavaikutukset

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C) ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Ei saa jäätyä. Ei saa säilyttää lähellä pakastelokeroa tai takaseinän kylmälevyä. Käyttöönoton jälkeen laita kynän suojus aina pistoksen jälkeen paikoilleen Norditropin NordiFlex esitäytettyyn kynään. Käytä jokaisella pistoskerralla aina uutta neulaa.Neula ei saa olla kiinnitettynä kynään, kun kynä ei ole käytössä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2