Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Serdolect

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Serdolect

Markkinoija

LUNDBECK

Vaikuttava aine

sertindoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään skitsofrenian hoitoon. Se on tarkoitettu sellaisten potilaiden hoitoon, joille on aiemmin kokeiltu vähintään yhtä muuta psykoosilääkettä tämän soveltumatta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan pienellä annoksella, jota suurennetaan asteittain.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Sertindoli vaikuttaa keskushermostossa mm. dopamiini-välittäjäaineen toimintaan, jolloin psykoottiset oireet lievenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimipä haittavaikutuksia ovat nuha ja nenän tukkoisuus. Joskus voi esiintyä myös huimausta, raajojen pistelyä ja tuntohäiriöitä, raajojen turvotusta, hengenahdistusta, suun kuivumista ja painon nousua. Miehillä siemennesteen määrä voi pienentyä. Ennen hoidon aloitusta ja säännöllisesti sen aikana tarkkaillaan sydämen toimintaa, koska sertindoli altistaa tietyntyyppisille sydämen rytmihäiriöille. Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on sovittava lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alkperäispakkauksessa, suojassa valolta. Ei vaadi erityistä lämpötilaa.

Ulkonäkö

4 mg tabletti: soikea, keltainen, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä "S4".12 mg tabletti: soikea, vaaleanruskea, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä "S12".16 mg tabletti: soikea, roosanpunainen, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä "S16".20 mg tabletti: soikea, vaaleanpunainen, kaksoiskupera, toisella puolella merkintä "S20".

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2