Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Seebri Breezhaler

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Seebri Breezhaler

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

glykopyrroni

Käyttötarkoitus

Keuhkoahtaumataudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä inhaloidaan yhden kapselin sisältö kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos inhaloidaan eli sisäänhengitetään Seebri Breezhaler -laitteella kerran vuorokaudessa samaan aikaan joka päivä. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten. Lääke ei ole kohtauslääke.

Vaikutustapa

Glykopyrronium vaikuttaa estämällä asetyylikoliinin keuhkoputkia supistavaa vaikutusta hengitysteiden sileissä lihassoluissa ja sitä kautta laajentamalla hengitysteitä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä suun kuivumista, ruoansulatuskanavatulehduksia, unettomuutta, nenänielun tulehdusta, päänsärkyä, virtsatietulehdusta tai lihaksiin ja luustoon liittyvää kipua.

Jos ilmenee ahdaskulmaglaukooman oireita (silmäkipua tai ‑vaivaa, näön hämärtymistä, värikehien tai värillisten kuvien näkemistä samanaikaisesti silmien punoituksen kanssa), valmisteen käyttö on lopetettava heti ja otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C. Kapselit säilytettävä aina repäisypakkauksessa, kosteudelta suojassa. Kapseli poistetaan pakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä. Inhalaattori on hävitettävä, kun kaikki pakkauksen kapselit on käytetty.

Ulkonäkö

Läpinäkyvä, oranssi, valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on musta vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu mustalla tuotteen koodi “GPL50” ja viivan alapuolelle mustalla yrityksen logo.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2