Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Keytruda

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Keytruda

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

pembrolitsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään edenneen melanooman, eräiden keuhkosyöpätyyppien ja muuhun hoitoon huonosti vastaavan Hodgkinin lymfooman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Pembrolitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka auttaa elimistön omaa immuunijärjestelmää taistelemaan syöpää vastaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, pahoinvointi, ihottuma, kutina, nivelsärky ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös muita mahavaivoja tai iho-oireita, infuusioon liittyviä reaktioita, heikentynyttä ruokahalua, päänsärkyä, makuhäiriöitä, huimausta, silmien kuivumista, hengitystieoireita, niveltulehduksia, maksatulehdusta, lihas- tai luukipua, raajakipua, lihastulehdusta, kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaa, anemiaa, turvotusta, voimattomuutta, kuumetta tai vilunväristyksiä.

Voi heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Hoidon aikana ja vähintään 4 kuukauden ajan sen päättymisestä on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä.

Säilytys

Jääkaapissa (2–8 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen tai kellertävä kylmäkuivattu jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2