Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Losartan/Hydrochlorothiazide Krka Tabletti, Kalvopäällysteinen 50/12,5 Mg, 100/25mg

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Losartan/Hydrochlorothiazide Krka Tabletti, Kalvopäällysteinen 50/12,5 Mg, 100/25mg

Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

losartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen verenpaineen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa. Sen voi ottaa ruokailun kanssa tai tyhjään mahaan. Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulisi keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Losartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa losartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, huimaus, unettomuus, lihaskivut ja -krampit, yskä, hengitystietulehdus ja nenän tukkoisuus.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytetään alle 30 °C:ssa, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

tabl 50/12,5 mg: Keltainen, soikea, hieman kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella jakouurre. Tabletin mitat: 6 mm x 12 mm (muodoltaan soikea), paksuus 3,8 – 4,7 mm. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

tabl 100/25 mg: Keltainen, soikea, hieman kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti. Tabletin mitat: 8 mm x 15 mm ja paksuus 5,1-6,1 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2