Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Sertralin Ratiopharm

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Sertralin Ratiopharm

Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

sertraliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vaikeiden masennusjaksojen hoitoon ja niiden uusiutumisen estoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi annos päivässä. Lääkityksen vaikutus alkaa vähitellen useiden viikkojen kuluessa. Lääkitystä ei saa keskeyttää äkillisesti.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Alkoholin käyttöä lääkityksen aikana ei suositella.

Vaikutustapa

Sertraliini on masennuslääke, joka kuuluu selektiivisiin serotoniinin takaisinoton estäjiin (SSRI). Se kohottaa serotoniini-välittäjäaineen määrää aivoissa ja lievittää siten masennusoireita.

Haittavaikutukset

Yleisemmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, suun kuivuminen, ripuli, siemensyöksyn epäonnistuminen, nielutulehdus, väsymys, huimaus, unettomuus ja päänsärky. Joskus voi esiintyä myös ruokahalun muutoksia, tuntoharhoja, näköhäiriötä, korvien soimista, sydämen tykyttelyä, haukottelua, vatsavaivoja, hikoilua, vapinaa, mielialan muutoksia, lihaskipua, virtsaamisongelmia, seksuaalisia toimintahäiriöitä, kuumia aaltoja tai iho-oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Lääke ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten sen voidaan säilyttää huoneenlämmössä, alle 25ºC.

Ulkonäkö

50 mg: Vaaleansininen, soikea tabletti, toisella puolella on jakouurre, toisella puolella merkintä 9 ja toisella puolella merkintä 3.Kääntöpuolella on merkintä 7176.

100 mg: Vaaleankeltainen, soikea tabletti, toisella puolella on jakouurre, toisella puolella merkintä 9 ja toisella puolella merkintä 3. Kääntöpuolella on merkintä 7177.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2