Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Tacrolimus Accord

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Tacrolimus Accord

Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

takrolimuusi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohtalaisen tai vaikean atooppisen ihottuman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Ei pitkään jatkuvaan käyttöön.

Lääkkeen ottaminen

Levitetään ohuelti ihottuma-alueelle (tai alueelle, jolla ihottumaa yleensä esiintyy). Kylpemistä, suihkua ja uimista vältettävä välittömästi voiteen annostelun jälkeen. Käytön aikana minimoitava aurinkoaltistus mm. suojavoiteilla ja peittävällä vaatetuksella sekä vältettävä solariumia sekä PUVA-hoitoja. Perusvoiteita ei saa käyttää samalle alueelle 2 h ennen tai jälkeen takrolimuusin. Vältettävä joutumista silmiin ja limakalvoille; jos joutuu vahingossa, pyyhittävä/pestävä juoksevalla vedellä. Peittosidettä ei suositella. Kädet pestävä levittämisen jälkeen, ellei hoideta käsiä.

Vaikutustapa

Takrolimuusi hillitsee ihon tulehdusreaktiota ja atopian iho-oireet lievittyvät. Vaikutus alkaa noin viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Jos kahden viikon kuluttua ei ole merkkejä ihon paranemisesta, lääkäri yleensä harkitsee lääkkeen vaihtamista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ihon polttelu ja kutina. Joskus saattaa esiintyä myös ihotulehduksia, alkoholin sietokyvyn huononemista, tuntohäiriöitä, kutinaa, ihoärsytystä ja annostuspaikan reaktioita (kuumotus, punoitus, kipu, ärtyminen, ihottuma, yliherkkyys).

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pitäisi käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, hieman kellertävä voide.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2