Ginseng on ginsengkasvien (lat. Panax ginseng, P. quinqefolium; engl. ginseng) juurista tehty uute, jota on käytetty vuosisadat ja jota edelleen käytetään yleisesti sen väitetyn yleiskuntoa kohentavan ja muistia parantavan vaikutuksen vuoksi.

Ginsengin yleiskuntoa vahvistavaa ja virkistävää tehoa ei kuitenkaan ole kyetty vahvistamaan kontrolloiduissa hoitotutkimuksissa. Sen sijaan ginsengin käyttöön voi liittyä erilaisia psykiatrisia ja somaattisia haittavaikutuksia kuten unettomuutta, ahdistusoireita, levottomuutta, euforiaa ja vatsavaivoja.

Sokeritaudista, verenpainetaudista, sydämen rytmihäiriöistä kärsivien tai keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä käyttävien potilaiden tulee suhtautua erittäin varovasti ginsengin käyttöön. Ginseng voi myös lisätä kahvin aiheuttamia ahdistus- ja levottomuusoireita ja mahdollisesti myös MAO-estäjä moklobemidin aiheuttamia haittavaikutuksia. Ginsengillä voi olla myös estrogeenisiä vaikutuksia ja sen mukaisesti voi ilmetä rintojen kiristymistä, vaikka juuriuute ei sisälläkään fytoestrogeenejä. Postmenopausaalisilla naispotilailla ginsengin käyttö on joskus aiheuttanut kohtuvuotoa.