Paras ja turvallisin keino vähentää aikaerorasitusta on oman biologisen kellon ajastaminen auringonvalon avulla heti tulopäivänä. Ks. artikkeli Aikaerorasitus (jet lag).

Aikaerorasituksen vähentämiseen käytetään yleisesti yöhormonia eli melatoniinia. Tietoa raskauden aikaisen melatoniin käytön vaikutuksesta sikiön omiin säätelyjärjestelmiin ei ole. Vaikka satunnaisesta tai lyhytkestoisesta melatoniinin käytöstä raskauden aikana tuskin on haittaa, ei toistuvaa tai pitkäkestoista käyttöä suositella.

Tavanomaisista unilääkkeistä oksatsepaamia ja tematsepaamia voidaan raskauden aikana käyttää lyhytaikaisesti. Uudempien niin sanottujen nukahtamislääkkeiden, kuten tsolpideemin ja tsopiklonin, käytöstä ei ole riittävästi kokemusta raskauden aikana, eikä niiden käyttöä suositella. Tilapäinen unilääkkeiden käyttö ei ole este imetykselle, mutta lapsen lääkealtistumisen minimoimiseksi lääke tulisi ottaa heti iltasyötön jälkeen ja imettää vasta aamulla. Melatoniinin käyttöä imetysaikana ei suositella.

Artikkelin pohjana on käytetty naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Susanna Sainion kirjoittamaa tekstiä kirjassa Odottavan äidin käsikirja (Kustannus Oy Duodecim 2014).