Päänsärky raskauden aikana on tavallinen vaiva. Usein se johtuu niskahartialihasten jännityksestä, jolloin hoitona tavallisimmin on fysikaalinen hoito kuten hieronta ja, jos kipulääkkeitä tarvitaan, esimerkiksi parasetamoli. Myös akupunktiohoitoa voi kokeilla.
Migreenikohtausten määrä yleensä vähenee raskauden aikana tai niitä ei esiinny lainkaan. Vain pienellä osalla migreenistä kärsivistä raskaus pahentaa migreeniä. Migreenikohtauksen ensisijainen lääkehoito on parasetamoli, joka on käyttökelpoinen kaikissa raskauden vaiheissa. Tulehduskipulääkkeistä esimerkiksi ibuprofeenia tai diklofenaakkia voi käyttää lyhytaikaisesti 1. ja 2. raskauskolmanneksen aikana kohtauksen hoitoon.
Pahoinvointiin voi käyttää esimerkiksi metoklopramidia.
Estolääkityksenä turvallisia ovat propranololi ja eräät muut beetasalpaajat. Uusista migreenin hoitoon tarkoitetuista täsmälääkkeistä sumatriptaanin käyttöä voidaan harkita, mikäli muut hoidot eivät tehoa. Uusimpien migreenilääkkeiden turvallisuudesta raskauden aikana ei toistaiseksi ole riittävästi tutkittua tietoa.
Artikkelin pohjana on käytetty naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Mika Nuutilan kirjoittamaa tekstiä kirjassa Odottavan äidin käsikirja (Kustannus Oy Duodecim 2014).