Etusivu » Lääkärikirja Duodecimin toimittajien esittelyt

Lääkärikirja Duodecimin toimittajien esittelyt

Terveyskirjaston info
21.12.2020
Toimitus
Kuva 1.

Kristiina Airola (s.1968), lääketieteen tohtori, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri

Toimii erikoislääkärinä Terveystalossa ja Ihosairaalassa. Toiminut 2007–2018 ylilääkärinä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksessa Fimeassa (aiemmin Lääkelaitos).

Kuva 2.

Matti Huttunen (s. 1943), professori, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Toiminut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan psykiatrian klinikassa 1974–1981. Tutkimus-, asiantuntija- ja luottamustehtäviä useissa kansainvälisissä ja suomalaisissa järjestöissä ja tieteellisten julkiasujen toimitusneuvostoissa. Lukuisia julkaisuja neurokemiasta, biologisesta psykiatriasta, psykiatriasta ja psykoterapiasta.

Kuva 3.

Hannu Jalanko (s. 1953), professori, lastentautien erikoislääkäri

Toiminut eri tehtävissä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan lastentautien klinikassa vuodesta 1984, lasten munuais- ja elinsiirto-osaston ylilääkäri vuodesta 2001. Suomalaisten lastentautien alan oppikirjojen kirjoittaja ja toimittaja. Kansantajuisia kirjoituksia ja artikkeleita lastentaudeista.

Kuva 4.

Jukka Lumio (s. 1945), dosentti, sisätautilääkäri, infektiolääkäri, sairaalahygienian erityispätevyys ja trooppisten tautien diplomi

Toiminut Tampereen ylipistollisen sairaalan infektiolääkärinä ja Pirkanmaan tartuntataudeista vastaavana lääkärinä vuosina1983–2011.

Kuva 5.

Pertti Mustajoki (s. 1943), professori, sisätautien erikoislääkäri

Toiminut eri tehtävissä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan sisätautien klinikassa ja vuosina 1994–2006 Peijaksen sairaalan sisätautien ylilääkärinä. Tutkimustyötä lihavuuden hoidosta. Lukuisia kirjoituksia alan oppikirjoihin. Kansantajuisia kirjoja ja artikkeleita aikakauslehdissä painonhallinnasta ja muista lääketieteen aiheista.

Kuva 6.

Osmo Saarelma (s. 1950), yleislääketieteen erikoislääkäri, terveydenhuollon tietotekniikan erityispätevyys

Toiminut terveyskeskuslääkärinä Juankoskella ja Espoossa, hallinnollisissa tehtävissä lääkintöhallituksessa ja Espoon terveyskeskuksessa sekä yksityislääkärinä Helsingissä. Kokemusta terveyskeskusten tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Toiminut Lääketieteellisen Aikakauskirjan Duodecimin toimittajana ja päätoimittajana. Kirjoituksia aikakauslehdissä perusterveydenhuollon työstä ja yleislääketieteellisistä aiheista.

Kuva 7.

Aila Tiitinen (s. 1955), lisääntymislääketieteen professori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Toiminut eri tehtävissä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan Naistenklinikassa, nykyisin hormonipoliklinikan osastonylilääkärinä. Tutkimustyötä mm. lapsettomuuden tutkimuksesta ja hoidoista. Kirjoituksia oppikirjoihin naistentautien alueelta. Artikkeleita aikakauslehdissä mm. lapsettomuudesta, hedelmöityshoidoista, vaihdevuosien hormonihoidoista, raskauden ehkäisystä ja kuukautiskierron häiriöistä.

Kuva 8.

Satu Tunturi (s. 1981), Terveyskirjaston päätoimittaja, yleislääketieteen erikoislääkäri, Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti

Toiminut yleislääkärinä terveyskeskuksessa ja työterveyshuollossa sekä ravitsemusterapeuttina julkisella ja yksityisellä sektorilla.