Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » I » Imlygic

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Imlygic

Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

talimogeenilaherparepveekki

Käyttötarkoitus

Melanoomaksi kutsutun ihosyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen pistää lääkkeen kasvaimeen/kasvaimiin.

Vaikutustapa

Talimogeenilaherparepveekki on heikennetty huuliherpesvirus, joka lisääntyy tehokkaammin kasvaimissa kuin normaaleissa soluissa, jolloin tartunnan saaneet kasvainsolut tuhoutuvat. Lisäksi talimogeenilaherparepveekki auttaa immuunijärjestelmää tunnistamaan ja tuhoamaan kasvaimia kaikkialla elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat yskä, mahavaivat, turvotus, influenssan kaltaiset oireet, kuume, vilunväristykset, uupumus, kivut ja injektiokohdan reaktiot. Joskus voi esiintyä myös tulehduksia, elimistön kuivumista, mielialan muutoksia, huimausta, unettomuutta, sekavuutta, nopeutunutta sydämen sykettä, verenpaineen nousua, syviä laskimotukoksia, kasvojen ja kaulan punoitusta, rasitushengenahdistusta, iho-oireita tai painon laskua. Mahdolliset huimaus ja sekavuus voivat heikenää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Tehokasta ehkäisyä on käytettävä hoidon aikana. Yhdynnässä on käytettävä lateksikondomia herpestartunnan estämiseksi. 

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa. Säilytettävä ja kuljettava pakastettuna (−90 °C ‑ −70 °C).  Valmisteen saa altistaa huoneenlämmölle (20–25 °C) vain sulatuksen ja annon aikana. Sulatettua valmistetta ei saa pakastaa uudelleen.

Ulkonäkö

Jäädytetystä valmisteesta sulatettu neste on lähes läpikuultavaa tai läpinäkymätöntä. Neste saattaa sisältää valkoisia, silmämääräisesti havaittavia, erimuotoisia, virusta sisältäviä hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2