Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » J » Jadelle Sine Inserter

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Jadelle Sine Inserter

Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

levonorgestreeli

Käyttötarkoitus

Raskauden pitkäaikainen ehkäisy. Lääkäri asettaa valmisteen ihon alle, jossa siitä vapautuu raskaaksi tuloa ehkäisevää ainetta. Vaikutus kestää enintään viisi vuotta, mutta yli 60 kg painaville voidaan harkita uusien asettamista jo neljän vuoden kuluttua. Valmiste sopii erityisesti niille, jotka eivät muista helposti ottaa lääkeannosta säännöllisesti. Implantaattien asetus ja poisto on lääkärille helppoa, eikä sen asettamisesta jää juuri mitään arpea.

Annostus

Lääkeainetta vapautuu kahdesta samaan aikaan vaikuttavasta implantaatista tasaisesti.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri asettaa implantaatit ihon alle olkavarren sisäsivulle, oikeakätisille vasempaan ja vasenkätisille oikeaan käsivarteen.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikuttava aine on keltarauhashormonin johdos. Se tekee kohdunsuun liman siittiöitä läpäisemättömäksi. Lisäksi munasolun irtoaminen usein estyy.

Haittavaikutukset

Käytön aikana voi tulla vuotohäiriöitä, kuten tiheitä, epäsäännöllisiä vuotoja, vuodon määrän muutoksia, tihkuvuotoa tai vuodon jäämistä kokonaan pois. Lisäksi voi ilmetä mm. päänsärkyä, mielialan vaihtelua, aknea, pahoinvointia, kohdunkaulan tulehdusta, valkovuotoa, ulkosynnytinten kutinaa, alavatsakipua, rintojen arkuutta tai painon nousua sekä joitakin harvinaisempia haittavaikutuksia. Jos käyttäjä tulee raskaaksi, on implantaatit poistettava.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Imettävälle äidille käyttö suositellaan aloitettavaksi aikaisintaan 6 viikkoa synnytyksen jälkeen.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Taipuisia, umpinaisia, valkoisia tai melkein valkoisia sauvoja, joiden pituus on noin 43 mm ja läpimitta 2,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2