Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » R » Rebetol

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Rebetol

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

ribaviriini

Käyttötarkoitus

Kroonisen eli pitkäaikaisen C-hepatiitti-infektion hoito yhdessä muiden viruslääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit ja oraaliliuos otetaan x 2/vrk (aamulla ja illalla) ruoan kanssa. Lääkettä käytetään aina yhdistelmänä pistettävien interferonivalmisteiden kanssa.

Vaikutustapa

Ribaviriinia käytetään osana yhdistelmähoitoa, jolloin lääkitys vaikuttaa virusten lisääntymiseen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset infektiot, ruokahaluttomuus, masennus, unettomuus, ahdistuneisuus, uneliaisuus, päänsärky, huimaus, suun kuivuminen, keskittymiskyvyn heikentyminen, näköhäiriöt, hengenahdistus, vatsaoireet, iho-ongelmat, erilaiset kiputilat ja pistokohdan paikallisreaktiot.Lapsilla on tutkimuksissa havaittu kasvun hidastumista ja siksi lapsen kasvua on tärkeä seurata.Jos havaitaan viitteitä psyykkisistä häiriöistä tai päihteidenkäytöstä, on otettava yhteys lääkäriin mahdollisimman nopeasti.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Raskauden ehkäisystä tulee huolehtia äärimmäisen tarkasti lääkkeen käytön ajan sekä naispotilaiden 4 kuukautta ja miespotilaiden 7 kuukautta lääkityksen lopettamisen jälkeen.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Oraaliliuos: Kirkas, väritön, vaalea tai kellertävä oraaliliuos.Kapselit: Valkoisia, läpinäkymättömiä, merkitty sinisellä merkintämusteella.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2