Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Avastin

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Avastin

Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

bevasitsumabi

Käyttötarkoitus

Eri elimissä (paksusuoli, peräsuoli, rinta, keuhkot, munuainen, munasarja, munanjohdin tai vatsakalvo) sijaitsevan syövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos annetaan yleensä 2-3 viikon välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa lääkkeen suoneen.

Vaikutustapa

Bevasitsumabi on rekombinantti humanisoitu monoklonaalinen vasta-aine, joka on tuotettu kiinankääpiöhamsterin munasarjasoluissa DNA-tekniikalla. Bevasitsumabi heikentää syöpäkasvaimen verenkiertoa ja vaikeuttaa sen kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, päänsärky, maku- tai puhehäiriöt, käsien tai jalkojen puutuminen tai pistely, silmäoireet, verenpaineen kohoaminen, hengenahdistus, nuha, verisuonitukokset, mahavaivat, peräsuolen verenvuoto, nivelkipu, voimattomuus, kuume, kipu, painon lasku sekä suu- tai limakalvotulehdukset. Joskus voi esiintyä myös muita tulehduksia tai verenvuotoja, yliherkkyyttä, sydänoireita, lihasten heikkoutta sekä lihas-, selkä tai lantiokipua. Jos ilmenee näköhäiriöitä tai keskittymis- tai reaktiokykyyn vaikuttavia oireita, kuten väsymystä, autolla ajoa on vältettävä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Viimeisestä lääkeannoksesta tulee olla vähintään 6 kuukautta ennen raskauden tai imetyksen alkamista.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C–8 °C), ei saa jäätyä. Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa, valmiste on herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman opalisoiva, väritön tai vaaleanruskea neste.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2