Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » R » Remeron Soltab

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Remeron Soltab

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

mirtatsapiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuispotilaiden masennustilojen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä vuorokauden lääkeannos otetaan kerralla iltaisin. Jos käytetään kahta vuorokausiannosta, ilta-annos on suurempi kuin aamuisin otettava. Lääkitystä ei saa omin päin lopettaa äkillisesti, koska tästä voi seurata hankalia vierotusoireita.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti asetetaan kuivin käsin kielelle, jossa se hajoaa nopeasti. Hajonneen tabletin voi niellä joko nesteen kera tai ilman. Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa aivoissa toimivien välittäjäaineiden, serotoniinin ja noradrenaliinin, aineenvaihduntaan siten, että masennuksen oireet lievittyvät. Vaikutus alkaa yleensä muutaman viikon kuluessa, rauhoittava ja unta parantava vaikutus mahdollisesti jo hoidon alussa. Hoitoa jatketaan yleensä puolisen vuotta oireiden poistumisen jälkeen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat painon nousu ja ruokahalun lisääntyminen, suun kuivuminen, päänsärky ja väsymys, varsinkin hoidon alussa. Tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa voi heikentyä. Joskus voi esiintyä myös mahavaivoja, huimausta, ihottumaa tai lihaskipuja. Lääke voimistaa alkoholin ja rauhoittavien lääkkeiden vaikutusta, joten alkoholia on käytettävä lääkityksen aikana varoen.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

15 mg tabletti, suussa hajoava:Pyöreä, valkoinen viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella koodi ’TZ1’.30 mg tabletti, suussa hajoava:Pyöreä, valkoinen viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella koodi ’TZ2’.45 mg tabletti, suussa hajoava:Pyöreä, valkoinen viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella koodi ’TZ4’.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2