Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » B » Bisolvon

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Bisolvon

Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

bromiheksiini

Käyttötarkoitus

Hengitystiesairauksien, joissa kertyy sitkeää limaa keuhkoputkiin, hoito.

Annostus

0,8 mg/ml oraaliliuos: Tavallinen annos aikuisille ja yli 14-vuotiaille on 10 millilitraa kolme kertaa päivässä ja 6-14-vuotiaille 5 millilitraa kolme kertaa päivässä. Alle 6-vuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan.Tabletit: Tavallinen annos aikuisille ja yli 14-vuotiaille on yksi tabletti kolme kertaa päivässä ja 6-14-vuotiaille puoli tablettia kolme kertaa päivässä. Alle 6-vuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan.Liukenevat tabletit: Tavallinen annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille on yksi liukeneva tabletti kolme kertaa päivässä.

Tarvittaessa aikuisten annos voidaan kaksinkertaistaa hoidon alussa. Lääke on tarkoitettu käytettäväksi itsehoidossa korkeintaan viikon ajan.

Lääkkeen ottaminen

Oraaliliuos annostellaan millilitroina lääkemitan avulla.Tabletit niellään vesilasillisen kera.Liukeneva tabletti laitetaan juomalasiin ja sen päälle kaadetaan kylmää tai kuumaa vettä. Sekoitetaan ja niellään neste välittömästi.

Vaikutustapa

Bromiheksiini muuttaa hengitysteissä olevan liman juoksevammaksi ja helpottaa sen poisyskimistä. Vaikutus ilmenee muutaman päivän käytön jälkeen.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukst ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C). Oraaliliuos 0,8 mg/ml on käytettävä 12 kuukauden kuluessa oraaliliuospakkauksen ensimmäisestä avaamisesta.

Ulkonäkö

Oraaliliuos:Kirkas tai lähes kirkas, väritön tai lähes väritön liuos, jolla on hedelmäinen aromaattinen tuoksu.Tabl: Pyöreä, viistoreunainen, valkoinen (halk. 7,1 mm, paksuus 2,3-2,4 mm), toisella puolella jakouurre, jonka molemmilla puolilla koodi "51B" ja toisella puolella yrityksen logo.Liukenevat tabl:Nelikulmainen, tyynymäinen, kulmista pyöristetty, hieman kupera, beigenkeltainen tabletti, jossa oransseja täpliä. Koko 9x9 mm, paksuus 5,3 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2