Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » R » Relenza

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Relenza

Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

tsanamiviiri

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään influenssa A:n ja B:n hoitoon ja ehkäisyyn aikuisilla ja yli 5-vuotiailla lapsilla. Valmiste ei korvaa rokotetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkettä otetaan yleensä kahdesti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Valmistetta otetaan sisäänhengityksen mukana keuhkoputkiin Diskhaler -inhalaattoria käyttäen pakkauksen sisältämän ohjeen mukaisesti. Mahdolliset hengitettävät astmalääkkeet tulee ottaa ennen Relenzan annosta.

Vaikutustapa

Valmiste vaikeuttaa influenssaviruksen lisääntymistä. Se lyhentää oireiden kestoa ja lievittää niiden voimakkuutta. Tehotakseen lääkityksen tulee alkaa mahdollisimman pian oireiden ilmaannuttua. Lääke ei vaikuta tavallisiin flunssaviruksiin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Joskus voi ilmetä flunssan kaltaisia oireita. Hankalien hengitysvaikeuksien tai käyttäytymishäiriöiden ilmaantuessa tulee ottaa yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Käytöstä raskauden aikana on syytä neuvotella lääkärin kanssa. Imetystä lääkityksen aikana ei suositella.

Säilytys

Alle +30 asteessa.

Ulkonäkö

Inhalaatiojauhe on pakattu pyöreisiin foliokiekkoihin (Rotadisk), joissa kussakin on neljä läpipainoannosta. Foliokiekoista inhalaatiojauhe annostellaan inhalaattorilla, Diskhalerilla, joka on pakkauksessa. Yhteen annokseen tarvitaan aina kahden läpipainoannoksen sisältö.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2