Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » O » Olmetec Plus

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Olmetec Plus

Markkinoija

DAIICHI SANKYO

Vaikuttava aine

olmesartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Sitä ei saa pureskella ja se on otettava joka päivä samaan aikaan päivästä. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Vaikutustapa

Olmesartaani kuuluu ns. angiotensiini II estäjien lääkeryhmään. Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia. Olmesartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee. Hydroklooritiatsidi on diureetti, ja se alentaa verenpainetta poistamalla ylimäärän nestettä elimistöstä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, väsymystä, epätodellista oloa, rintakipua ja raajojen turvotusta. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.Mahdolliset huimaus tai väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 ºC).

Ulkonäkö

20/12,5 mg tabl: Punertavankeltainen, pyöreä, 8,5 mm:n kokoinen, yhdellä puolella merkintä C22.20/25 mg tabl: Vaaleanpunertava, pyöreä, 8,5 mm:n kokoinen, yhdellä puolella merkintä C24.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2