Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Aldara

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Aldara

Markkinoija

MEDA

Vaikuttava aine

imikimodi

Käyttötarkoitus

Visvasyylien eli kondyloomien hoito ulkoisissa sukuelimissä ja peräaukon ympäristössä. Myös ihon pienten tyvisolukasvaimien paikallishoito sekä aurinkokeratoosi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä voidetta käytetään visvasyyliin kolme kertaa viikossa joka toinen päivä. Hoitoa jatketaan kunnes visvasyylät ovat selvästi hävinneet, mutta yleensä ei kauempaa kuin 16 viikkoa. Tyvisolukasvaimia hoidettaessa voidetta käytetään yleensä viiden päivän jaksoina kuuden viikon ajan, ja aurinkokeratoosiin kolmesti viikossa neljän viikon ajan.

Lääkkeen ottaminen

Levitetään puhdistetulle ja kuivatulle ihoalueelle ohuelti. Voidetta hierotaan koko hoitoalueelle kunnes se on kokonaan imeytynyt. Lääkettä käytetään iltaisin ennen nukkumaan menoa. Voiteen levityksen jälkeen on vältettävä suihkussa, kylvyssä tai saunassa käyntiä lääkärin ohjeen mukaisen ajan, minkä kuluttua voide pestään pois miedolla saippualla ja vedellä. Kädet pestään huolellisesti sekä ennen voiteen levittämistä että sen jälkeen. Annospusseja ei saa käyttää uudelleen avaamisen jälkeen.Esinahan alla olevia visvasyyliä hoidettaessa kyseinen alue on pestävä huolella päivittäin. Ennen yhdyntää voide tulisi pestä pois, eikä ehkäisyyn pidä käyttää kondomia tai pessaaria.

Vaikutustapa

Lääke hävittää visvasyyliä ja pienentää kasvaimia sekä korjaa ihon keratoosivaurioita lisäämällä elimistön omien solujen puolustustehoa.

Haittavaikutukset

Hoidettu ihoalue reagoi usein käytön jälkeen hoidolle, jolloin ilmaantuu mm. kutinaa, kuumotusta ja hilseilyä, tai iho voi rikkoutua. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, pahoinvointia, väsymystä, infektioita sekä kipuja.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C:ssa. Annospussin sisältöä ei saa käyttää uudelleen avaamisen jälkeen.

Ulkonäkö

Valkoinen tai hieman kellertävä emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2