Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » E » Exforge

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Exforge

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

amlodipiini, valsartaani

Käyttötarkoitus

Verenpainetaudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan nesteen kera ruokailusta riippumatta.Greippimehu saattaa voimistaa lääkkeen vaikutusta, joten yhteiskäyttöä ei suositella.

Vaikutustapa

Amlodipiini kuuluu ns. kalsiumin estäjien lääkeryhmään. Se laajentaa verisuonia, mikä laskee verenpainetta.

Angiotensiini on aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Valsartaani on AT-reseptori-salpaaja eli sartaani. Se estää angiotensiinin vaikutuksia elimistössä, mikä johtaa verenpaineen alenemiseen.

Aineet alentavat kohonnutta verenpainetta eri tavoin, ja yhdessä käytettynä ne voimistavat toistensa vaikutusta. Yhdistelmälääke otetaan käyttöön, jos aineet eivät ole yksinään riittäneet aikaansaamaan riittävää tehoa.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä päänsärkyä, turvotusta, väsymystä, voimattomuutta, punoitusta, kuumia aaltoja, nenänielun tulehdusta tai influenssaa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

5/80 mg tabletti: Tumman keltainen, pyöreä, kalvopäällysteinen, viistoreunainen tabletti, jossa on merkintä ”NVR” toisella ja ”NV” toisella puolella.

5/160 mg tabletti: Tummankeltainen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti, jossa on merkintä ”NVR” toisella ja ”ECE” toisella puolella.

10/160mg tabletti: Vaaleankeltainen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti, jossa on merkintä ”NVR” toisella ja ”UIC” toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2