Etusivu » Rasilez

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Rasilez

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

aliskireeni

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti otetaan yksi lääkeannos vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään veden kanssa ruokailusta riippumatta. Lääke on hyvä ottaa joka päivä samaan aikaan. Lääkkeenoton ja ruokailun välillä on ylläpidettävä tasaista aikaväliä. Hedelmämehun ja/tai kasviuutteita sisältävien juomien (ml. yrttiteet) yhtäaikaista nauttimista on vältettävä.

Vaikutustapa

Aliskireeni kuuluu reniininestäjiksi kutsuttuun lääkeryhmään. Reniininestäjät vähentävät elimistön tuottaman angiotensiini II -nimisen peptidin määrää. Angiotensiini II supistaa verisuonia, jolloin verenpaine kohoaa. Angiotensiini II:n määrän väheneminen saa verisuonet laajenemaan, jolloin verenpaine alenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ripulia, nivelkipua tai huimausta. Mahdolliset huimaus ja väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee hengitys- tai nielemisvaikeuksia, ihottumaa, kutinaa, kasvojen, raajojen, silmien, huulten ja/tai kielen turvotusta tai huimausta, on otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

Vaalean vaaleanpunainen, kaksoiskupera, pyöreä tabletti, jonka toiselle puolelle on painettu ”IL” ja toiselle puolelle ”NVR”.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2