Etusivu » Signifor

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Signifor

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

pasireotidi

Käyttötarkoitus

Aikuisten akromegalian hoito. Akromegaliassa kasvuhormonia erittyy liikaa, jolloin mm. kädet ja jalat ja muutkin ulkonevat ruumiinosat alkavat uudelleen kasvaa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa lääkkeen lihakseen.

Vaikutustapa

Lääke estää kasvuhormonin erittymistä, minkä seurauksena akromegalian oireet, kuten päänsärky, lisääntynyt hikoilu, käsien ja jalkojen puutuminen, väsymys ja nivelkivut, vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hyperglykemia eli korkea verensokeri, sappikivien muodostuminen ja ripuli. Joskus voi esiintyä myös muita mahavaivoja, päänsärkyä, huimausta, kaljuuntumista, sydämen sykkeen hidastumista ja pistoskohdan reaktioita, kuten kipua ja turvotusta. Mahdolliset väsymys, huimaus ja päänsärky voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä lääkityksen aikana. Lääkettä käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Lääkettä ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Injektiokuiva-aine: Hieman kellertävä tai keltainen jauhe.Liuotin: Kirkas, väritön, kellertävä tai ruskehtava liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2