Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Alprox

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Alprox

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

alpratsolaami

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paniikkihäiriön hoitoon ja ahdistustilojen oireenmukaiseen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä useampia annoksia päivässä. Hoitojakso pidetään mahdollisimman lyhyenä ja hoito lopetetaan vähitellen annosta pienentämällä. Lääkäri arvioi lääkityksen tarpeen säännöllisesti. Pitkäaikainen käyttö heikentää lääkkeen vaikutusta ja voi aiheuttaa riippuvuutta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa aivoissa siten, että se rauhoittaa ja vähentää ahdistusta ja tuskaisuutta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat väsymys, sekavuus, liikehäiriöt, muistin heikkeneminen, puhe- ja keskittymisvaikeudet, huimaus, pyörrytys ja mahavaivat.

Lääke heikentää ajokykyä, mitä alkoholi voimistaa entisestään. Lääkehoidon aikana pitää välttää alkoholin käyttöä. Lääkkeellä on yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkkeistä tulee sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkettä ei saa käyttää imetysaikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

0,25 mg tabletti: Valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, soikea, jakouurteellinen tabletti, jossa on merkintä ORN 51. Koko 9 x 6 mm.0,5 mg tabletti: Valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, soikea, jakouurteellinen tabletti, jossa on merkintä ORN 52. Koko 9 x 6 mm.1 mg tabletti: Valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, tasainen, pyöreä, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, jossa on merkintä ORN 50. Ø 9 mm. Jakouurteet on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2