Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » D » Diurex, Diurex Mite

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Diurex, Diurex Mite

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

amiloridi, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Diurex on pääasiassa verenpainelääke. Sitä voidaan käyttää myös vähentämään turvotuksia mm. sydämen vajaatoiminnan ja maksakirroosin yhteydessä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään nesteen kera joko aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Vaikutustapa

Amiloridi ja hydroklooritiatsidi ovat virtsaneritystä lisääviä lääkeaineita eli diureetteja. Näistä jälkimmäinen poistaa elimistöstä suolaa, nestettä ja kaliumia. Amiloridi hillitsee kaliumin poistumista ja siten vähentää toisen diureetin eräitä haittavaikutuksia. Amiloridi on itse diureettina melko mieto.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa vatsavaivoja, kuten pahoinvointia, ripulia, vatsakipuja ja ruokahaluttomuutta. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat mm. päänsärky, huimaus, uupuneisuus, jalkasäryt ja ihottumat. Elimistön mineraalitasapainoa seurataan hoidon aikana tarkasti, koska lääkitys voi muuttaa sitä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden aikana tavallisesti vältetään turvallisuussyistä. Imetyksen sijasta kehotetaan käyttämään pulloruokintaa.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Diurex mite: Lähes valkoinen, tasainen, pyöreä, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, halkaisija 7 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Diurex: Lähes valkoinen, tasainen, pyöreä, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, halkaisija 9 mm, koodi ORN 216. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä tabletin jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2