Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » B » Bosulif

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Bosulif

Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

bosutinibi

Käyttötarkoitus

Kroonisen myelooisen leukemian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä lääkeannos otetaan kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan ruuan kanssa. Jos annos unohtuu, ei oteta ylimääräistä annosta, vaan jatketaan seuraavana päivänä tavalliseen tapaan. Greippiä sisältäviä tuotteita, kuten greippimehua, on vältettävä lääkityksen aikana.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset tulehdukset, heikentynyt ruokahalu, päänsärky, yskä, mahavaivat,ihottuma, nivelkipu, kuume, turvotus ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös lääkeaineyliherkkyyttä,huimausta, makuaistin häiriötä, hengenahdistusta, iho-oireita, verenpaineen kohoamista, voimattomuuttasekä erilaisia kiputiloja.

Jos esiintyy huimausta, väsymystä, näkökyvyn heikkenemistä tai muita haittavaikutuksia, jotka saattavat vaikuttaa autolla ajamiseen ja koneiden käyttökykyyn, näitä toimia on vältettävä, kunnes haittavaikutus on hävinnyt.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Raskaaksi tuloa tulisi välttää Bosulif -hoidon aikana. Lääkettä ei tule käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

100 mg: Keltainen, soikea, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”Pfizer” ja vastakkaisella puolella ”100”.500 mg: Punainen, soikea, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”Pfizer” ja vastakkaisella puolella ”500”.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2