Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Amorion Comp

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Amorion Comp

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

amoksisilliini, klavulaanihappo

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään bakteeritulehduksiin, jotka tavallisimmin sijaitsevat välikorvassa, keuhkoputkissa tai virtsateissä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Oraalisuspensiota käytetään myös imeväisillä ja pikkulapsilla.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan aterian alussa. Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Oraalisuspensio annostellaan millilitroina mittaruiskun avulla. Lääkepulloa ravistetaan hyvin ennen jokaista ottokertaa.

Lääkettä ei pidä käyttää, jos on yliherkkä penisilliinille. Lääke saattaa aiheuttaa allergiaoireita myös henkilöille, jotka ovat yliherkkiä kefalosporiineille.

Vaikutustapa

Amoksisilliini tappaa bakteereita. Klavulaanihappo suojaa amoksisilliinia hajoamiselta, jolloin lääkkeen teho kestää pitempään. Lääke tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä riittävän suurina pitoisuuksina ja tarpeeksi pitkään. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa kuuri loppuun ja noudattaa muutoinkin annostusohjetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli, pahoinvointi, oksentelu ja limakalvojen sammasinfektio. Mahaan kohdistuvia haittoja voidaan vähentää ottamalla lääkeannos aterian alussa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tabletti: Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.Jauhe oraalisuspensiota varten: Alkuperäispakkauksessa, pakkaus tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.Käyttövalmis oraalisuspensio: Jääkaapissa (2-8 °C), alkuperäispakkauksessa pakkaus tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Tabletti 500 mg/125 mg: Valkoinen tai vaaleankeltainen, soikea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti. Toisella puolella on merkintä GG N6. Tabletin koko 10 x 21 mm.Tabletti 875 mg/125 mg: Valkoinen tai vaaleankeltainen, soikea, kalvopäällysteinen tabletti, jossa jakouurre molemmin puolin. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin. Tabletin koko 10 x 22 mm.Jauhe oraalisuspensiota varten: Valkoinen tai melkein valkoinen, hedelmältä tuoksuva jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2