Etusivu » Digoxin Orion, Digoxin Orion Mite, Digoxin Orion Semi

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Digoxin Orion, Digoxin Orion Mite, Digoxin Orion Semi

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

digoksiini

Käyttötarkoitus

Sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäiriöiden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Voidaan ottaa ruokailusta riippumatta.

0,25 mg tabl: Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

Vaikutustapa

Digoksiini vaikuttaa solunsisäiseen ionitasapainoon, lisää sydänlihaksen supistuvuutta ja hidastaa sydämen nopeaa rytmiä lievittäen rytmihäiriöitä ja sydämen vajaatoiminnan oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä huimausta, mahavaivoja, ihottumaa sekä näkö- , keskushermosto- ja sydämen rytmihäiriöitä. Mahdolliset keskushermosto- ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Liian suuri annostus voi aiheuttaa rytmihäiriöitä, ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, oksentelua, painon laskua, vatsakipua, huimausta, väsymystä ja näköoireita, joiden ilmaantuessa on otettava yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 ºC.

Ulkonäkö

Mite 0,0625 mg tabl: Sininen, pyöreä, kaksoiskupera, toisella puolella kaiverrus ”D06” ja toisella puolella ei mitään merkintöjä.Semi 0,125 mg tabl: Valkoinen, pyöreä, litteä, toisella puolella kaiverrus ”D012” ja toisella puolella ei mitään merkintöjä.0,25 mg tabl:Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, toisella puolella jakouurre ja kaiverrus ”D025” ja toisella puolella ei mitään merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2