Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » R » Roferon-A

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Roferon-A

Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

interferonialfa-2a

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu tiettyjen leukemiamuotojen ja eräiden muiden syöpätautien sekä viruksen aiheuttaman maksatulehduksen hoitoon.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä pistetään ihon alle. Sairaalassa tämän tekee lääkäri tai sairaanhoitaja, mutta ihon alle voi oppia pistämään itsekin.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikutustapaa leukemian ja muiden pahanlaatuisten sairauksien hoidossa ei tarkoin tunneta. Sen on kuitenkin havaittu hidastavan syöpäsolujen lisääntymistä. Lääke myös lisää solujen vastustuskykyä tiettyjä viruksia kohtaan.

Haittavaikutukset

Useimmilla käyttäjillä esiintyy flunssan kaltaisia oireita, kuten väsymystä, kuumia aaltoja, vilunväristyksiä, ruokahaluttomuutta, päänsärkyä, lihas- tai nivelsärkyä ja hikoilua. Näitä oireita voi lievittää särky- ja kuumelääkkeellä. Pitkäaikaishoidossa voi esiintyä ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja oksentelua, ylävatsakipua, närästystä tai ripulia. Lisäksi voi ilmaantua lisääntyvää väsymystä, ihottumaa, ihon kuivumista tai kutinaa, hiusten ohenemista, näköhäiriöitä, pistelyä tai puutumista, huimausta, unihäiriöitä ja joskus sekavuutta. Lääkäriin on otettava yhteys jos tuntee syvää surullisuutta tai masennusta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä saa käyttää raskauden aikana vain huolella harkituissa tapauksissa. Lääkettä käyttävän sekä miehen että naisen on huolehdittava raskauden ehkäisystä. Imetys on keskeytettävä lääkityksen ajaksi tai lääkitys imetyksen ajaksi.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Ei saa jäätyä. Pidä esitäytetyt ruiskut ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Liuos on kirkas ja väritön tai hieman kellertävä.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2